Destiny

Vart ute på en lång söndagspromenad och rensade tankarna en del. Jag borde faktiskt unna mig fler långpromenader. Det borde alla göra. Speciellt nu på hösten.. luften kan typ inte bli friskare än såhär.
 
..Känner på mig att detta kommer bli ett djupt inlägg btw..för att varna lite liksom.
 
Kom underfund med när jag gick runt här i mitt nya kvarter att jag måste sett så sjukt lycklig ut! En liten tjej med mössa,vantar,regnjacka och gympaskor som går runt där med sina alldeles för stora gula hörlurar och trallar för sig själv. Men jag är ju så glad med vart jag står idag! Jag kom verkligen fram till hur mycket jag tror på ödet. Vad det egentligen är som fört mig dit jag är idag och vad jag gått igenom. Hur stark man blir av motgångar och hur nyttigt det är för en.
 
Tänk vad bekväm man kan bli i sin tillvaro och hur farligt det kan va.
Det är ju rätt så komiskt ändå. Att jag sitter här och är så sjukt nervös över vad som kommer hända när jag pluggat färdigt min frisörutbildning,och får komma ut i det riktiga livet igen. För just nu känns allt som ett mellanting. Det jag försöker säga är,att även fast jag är så sjukt nervös och grubblar i princip hela tiden,så är det de som driver mig. Hur ska man annars komma långt om man är bekväm?
 
Mitt öde har verkligen en röd tråd. När jag ser tillbaka över de senaste 3 åren så är det så uppenbart allting. Alla nya människor man träffat,varför man håller kvar i vissa och andra inte. Alla motgångar som händer och vilka onödiga tidpunkter de sätter sig i,men ändå så nödvändiga. Ah,shit.. livet ska inte va lätt,vad ska man då titta tillbaka på sen när allt ordnat sig?
 

Höstigt

Det här är väl min dag i bilder.
Jag och Matilda,min kära klasskompis,unnade oss varsitt glass rött på stan. Är inte det typ bland det bästa som finns att bara sitta och glo på folk?! Sen unnade vi oss tacobuffé som nu resulterat en jävla go matkoma.. Och den sista bilden visar hur jag hade beslutsångest för ett nytt läppstift. Jag vill verkligen ha ett höst-mörkt snyggt...meeen det va då fan va jobbigt det skulle va att hitta nåt sånt. Så det får va sålänge.
 
..Kan ju även tala om hur jävla jobbigt det är att va på stan och ha ett fruktansvärt shoppingbegär men inte kunna unna sig nåt nu när man är student. Jag grät typ ett tag. MEN fan.. det är värt!

Min andra "kund"!

Hade min andra modell/kund idag! Emelie va den som ställde upp och ville fräsha te sig lite ;) så sjukt synd ja inte tog någon "för"-bild för det blev verkligen en riktigt bra skillnad! Hon hade inte gjort nåt med sitt hår på ett bra tag;utväxt,solblekta slingor och lite slitet på topparna. Så jag la i en färginpackning från Maria Nila i färgen choklad (väldigt bra produkt som jag lär skriva ett inlägg om snart). Denna satte sig jämt med de blekte slingorna så vi fick ett väldigt jämt resultat! Sen klippte jag till det på längderna och fixade även till så hon fick en fin form där fram då hon hade en lugg som växt ut en bit.

Tadaaaa...:

Personlighetstest!

Jag har alltid varit så intresserad av hur vi människor beter sig och hur olika vi alla är. Ska alltid analysera folk om hur de rör sig,har på sig.. åsikter..aaaaallt. Så därför blev jag så glad idag när vi fick genomgå ett personlighetstest! Ah haha,jag älskar sånt!
 
Det testet vi hade heter "SARE-testet". Vi fick då varsitt frågeformulär om frågor hur vi är och hur vi reagerar i olika situationer. När vi var klara fick vi då ett resultat om vilken "grupp" man ingick i;
 
S står för Samarbetarn
A står för Analytikern
R står för Regleraren
E för Entusiasmeraren
 
Detta är så sjukt intressant för alla människor i hela världen är alltid något utav det. Kan vara så att man är två av något eller kanske tre. Men oftast är det ju så att man drar mest åt något utav det. Ni kan ju bara gissa vilket utav dom som jag är? ;) 
 
 
HAHAH det är så jävla sjukt vad det passa in på mig! Det var t.om så att lärarn pekade ut mig som ett "E" på en gång. Ja,men det är väl bara så att jag får leva med den jag är liksom ;)
 
 
 
 

Helt slut

Vill bara säga hej och tacka för idag. Min kropp är helt sjukt mör efter ett bodycombat-pass igår och ett röööövpass som heter duga idag. Tackar just nu onepiece-uppfödarna att ni finns. Fyfan vad gött det är!

Annars lärde vi oss lite färgapplicering idag för både blekning och vanlig färg. Blekning kan va bland det svåraste att jobba med.. Kan ju gå helt käpprätt och det märkte man idag vill jag lova! Bra att börja i tid med det så man blir expert sen :)

Nu ska krigarn sova!
Peace out

Den där jävla..

Äntligen är första permanentprovet över! Stått en hel del i helgen med den där krulltotten. Blivit helt tokig vissa stunder då det är så pilligt och allt ska gå ihop. Fan vad ett huvud har konstig form har man kommit underfund med.

Imorgon får vi reda på betyget. Att vi klarade det på 1h borde ju egentligen betyda att man blev godkänd.. Det känner jag är huvudsaken ;) så glad att jag klara det. I början låg man på typ 2h liksom..Hela klassen klara det faktiskt! Fyfan vad vi är bra! Kommer bli ett gäng grymma frisörer av oss utan tvekan!

Fick sluta skolan efter provet idag för hemarbete. Så vi passa på att fika och tjöta skit i några timmar. Så jävla glad att jag valde gå detta år så jag hamna med dessa tjejer. Underbara människor!

Energikaka!

Jag fick ett bak-ryck! Jag som har lite svårt att veta vad jag ska äta till mellanmål när man är lite småhungrig behöver nåt nyttigt och mättande. Så jag testa ett recept på energikaka,och mina vänner.. Det blev så jävla bra!

Eftersom jag bara kan skriva från mobilen nu så kanske det inte blir bästa beskrivningen hur jag gjorde. Men lägger upp bilder så får ni utgå från det helt enkelt ;)

1. Ingredienserna,2. Blöt torkade frukten. Mixa nötterna. Mixa hela skiten. 3.Smeta ut det i en form. 4. In i ugnen. 5. Ut i ugnen och på med choklad. (helst då så nyttig choklad som möjligt då med så hög kakaohalt som möjligt ;) Jag tog 86%) VOILA!

Knas

Mobilbloggen knasar.. Verkar inte funka så bra ;( och vårat internet är dött. Passande.

.. Tur att inte måndagar är så händelserika då jag är ledig. Det enda jag ska göra är att rulla permanent och äta äggröra. Ha en fin dag!

Bjussar på en mysbild från igår när vi kolla basket :)

Full rulle

Ah vilken helg man har haft! Igår var det fest hela dagen lång.. Typ. Hejdå-fest för fina vänner som drar till Asien några månader (shysst...) och fem-kamp. Hård dag helt enkelt. Att jag även gick upp tidigt och sprang 6km och även benpass,rygg&mage på det. Tror ni jag är pigg idag??!!? haha...och här sitter man på kalas och ska va social. Det är inte riktigt vad jag är bäst på idag. Men tack för go mat iallafall bästis!

 

Min första kund!

Hade mysfredag på skolan idag med våra första kunder/modeller! Mamma ställde upp helt utan problem ;) tur man har en lätthanterlig moder!
Klippte till hennes page hon hade sen innan. Och även färgade hennes fransar och bryn. Blev skitbra! :) både hon och lärarn blev nöjda med mitt jobb och det va huvudsaken för mig! Så pepp på att bara fortsätta göra folk snygga nu ;) eller snyggare då.. Höhö

Freak

Så glad att jag börjat blogga nu kände jag. Har så mycket jag vill dela av med mig av!
 
Det jag kommer skriva om allra mest här är såklart om skolan och vad jag lär mig där. Mina resultat osv. Hoppas såklart det är kul för er och läsa,men inte minst kommer det ge mig så mycket att kunna gå tillbaka och se hur mycket jag kommer ändras med tiden. Det är så många gånger nu som man fått höra att "det ni tycker ni är duktiga på nu,kommer ni kunna kolla tillbaka och småfnissa lite åt och tänka att OJ,det där var ju ingenting emot det jag kan nu." Man utvecklas verkligen hela tiden och man blir så otroligt glad när man märker det.
 
Tänkte även att jag skulle ha en till kategori här och det är träning. Som en del vet har jag nu hållt på ett tag med styrketräning. Det var det som jag fastnade för och fick mig till att börja leva sundare än innan. Även där kan man ju säga att jag utvecklats otroligt mycket på 1 år. Innan var jag en degklump på två ben som inte riktigt förstod hur osunt jag egentligt levde fram tills jag träffade en väldigt ärlig vän som fick mig till att vakna. Resan därifrån är lång så den kan vi gå igenom nån annan gång. Men resan är fortfarande inte över. Har fortfarande en lång väg att gå och även den kommer jag nog skriva en del om. För det är typ så jag lever här,plugga,äta,träna,sova...plugga..äta...träänaaa...soooovaaaa. Ja. Så,hejåhå nu kör vi!
 
 
 
 
 

Blekaleka

Tjoho bröder.
 
Lekte med blekning på skolan idag! Skulle bleka en stjärna mitt på huvudet på en av våra dockor. Herrejävlar vilken ful färg det blev,men bra,då vet vi det till nästa gång ;) Lite för att lära oss vilken slags väteperoxid man ska ha osv. Kan bli riktigt fel där! Frisörer har verkligen en hel del att ha koll på. Inte nog med att vi ska klippa grymma frisyrer,vara sociala och bra lyssnare.. vi är även kemiker också! Har man bara rätta tänket där så kan det inte bli fel. :)
 
Här har vi hela proceduren då.  Snygg va? ;)
 
Ja,och just det! Min fön började brinna idag. Jag förstår inte varför sånt bara händer mig. Haha! Jag orkar inte mer. Det slutade lyckligt iallafall,fick en ny och jag lever.
 
 

Blö.

 
 
 
Haha,vilken jävla daaaag...

Färger!

Idag hade vi en äkta lekis-dag. Klippte och klistra kollage,måla med vattenfärger och lärde oss lite om färgkartorna. Kan va krångligt såhär i början att börja tänka i siffror. Alla frisörer pratar ju typ som tandläkare.. öh,5,2 i botten..och 4,3 i topparna. Haha,lite småknas nu i början,men det ska nog gå bra! Ska bli så kul sen när man väl kan det och kan leka med färgerna och få fram perfektion! ;)
 
Våra fina kollage med de 4 olika klippsätten.
och här är de 3 olika färgkartorna och den fina stjärnan vi fick måla med vattenfärg ;) woooho
 
 

Tjena modellen

Inför gesället man tar för att bli en fulländad frisör så ingår ett delprov som man måste klara. Tvåorna som började ett halvår innan oss ska nu göra detta prov och jag ska ställa upp som "festfrisyr" för en utav eleverna! Ska bli riktigt kul faktiskt! Mest typ för att se allas bidrag osv. Skitbra inspo tills man själv står där.. :)

Såå såhär gick ja runt på stan idag;

Hemmahelg

Varit hemma i Borås i helgen så har inte blivit så aktivt här så att säga. Full rulle all day long. Fick äntligen kramas med min lillasyster och det var det viktigaste! Känns verkligen fruktansvärt att bo så långt ifrån henne. Usch.
 
Idag är det iallafall måndag som ni alla kanske vet. ;) Måndagar betyder ledighet/hemarbete/praktikplatsletande. Så nu ligger jag gött i soffan med hår&färg-boken jämte mig,för denna vecka börjar vi med färglära! Yeahj! :D Ska bli riktigt kul faktiskt! Färg är ju det man kan leka mest med och göra så mycket kul! Vet la ja.. som haft typ alla kulörer som man kan ha i håret typ. Haha!
 
Så,plugga nu och sen vila inför milen jag ska springa ikväll... gött.
 
 
 
 

Maria Nila

Blev ett sjukt sent inlägg idag men bättre än inget kände jag!

På salongen på skolan säljer vi Maria Nilas produkter och även Hårologi. Så idag har vi fått lära oss alla Maria Nilas. Vad de innebär,hur man bäst stylar och använder på bäst sätt och på vilka hår de passar på. Det är bland det roligaste i branschen tycker jag,att jobba med produkter. Blir alltid bäst resultat om man vet hur och vilka man ska använda såklart! Så vi fick leka hur mycket vi ville med allt.

..kan ju säga som så att vi gick ju lös på deras färginpacknings-serie. Finns i flera olika färger som man då kan göra roliga effekter med och sitter då i några tvättar. Några gjorde dip-dye,en gick från blond till brunett. Och jag gick från mina ljusa slingor till kopparfärg. ;) sjukt kul lek-dag helt enkelt!

Mysig kväll.

Ah,jag blir tokig! Ska bli grym på permanent eftersom vi har prov på det om 2 veckor ungefär och ska då klara det på 1h. Nu kanske jag klarar det på 1,5-2h. Damn it. Men aldrig ge upp! Övaövaöva. Fick läxa till att lämna in en helpermanent tills imorgon. Så nu ikväll har jag haft lite kvalitetstid med min Samuel (dockan heter faktiskt så.) Jävlar vad mysigt.

Höst!

Nu är det höst kära vänner! Men icke är man bitter för det!
Testade mitt nya nagellack jag köpte på mässan i helgen. 4 stycken för en hundring fick man. Tror ni vi kärringar gick lös eller!?
 

Korall-tisdag

Färg kan man väl aldrig få för mycket av aight? :)
 
Ah,vilken dag vi hade idag! Körde herrklipp och fick även lära oss kam&sax. Blev helt galen och kunde knappt slappna av. Plus att min tumme somnade hela tiden,haha! Spände mina fingrar alldeles för mycket och tappade kontrollen helt. Hade väl antagligen en sån dag då jag tänkte för mycket. Då spårar det oftast. Inte bra. Längtar verkligen till den dagen jag kan kolla tillbaka till detta inlägg och skratta.
 

Skövde-helg!

Måste berätta om den bästa helgen på länge! Vi var tre tjejer i klassen som besökte frisörmässan i Skövde! Hur pepp som helst åkte vi upp tidigt i lördags. (För att lägga ett snyggt sidospår här,så missade vi självklart tåget vi bokat pg.a att jag slarvigt nog inte kollat när spårvagnen gick. Så jag var sent ute. Ringde taxin. Taxin kom inte. Panik. Fick helt enkelt ta ett senare tåg..haha,fan det det bara händer mig!) Vi kom fram iallafall,och det var väl huvudsaken eller!? ;)
 
Mässan på lördagen var så sjukt jäääävla braaaa. Salonger som hade svincoola modevisningar,uppträdande osv. Men det allra bästa var nog Martino Cartier föredrag han hade om att bli den bästa om mest framgångsrika frisören! Han fick t.om hela publiken till att börja dansa! Hur ofta ser man tanter som shakear ass:et liksom?! Ah,det var riktigt grymt!
 
Här är han när Tabitha "tog över" hans salong för några år sen;
 
En bild på oss 3. Haha,vi blev som 3 fnittriga tonårstjejer..
 
Hans verk.

Lite fler bilder från de andra visningarna;
 
Sen på kvällen blev det en äkta tjejkväll med all nytt nagellack vi köpte på mässan för sjukt bra pris och lekte med styling i allas hår. Alltid bra att öva på varandra! Övaövaöva för att bli bäst!
 
 
Ångrar inte EN sekund att jag åkte dit! Hade så sjukt kul med er och fick så sjukt mycket inspiration! Taaaack!
 
 

Hallå världen!

NU äntligen har vi fått internet här hemma! Så nu jäklar ska här bloggas så mycket jag hinner,orkar och vill. Eftersom det hänt så mycket på bara första månaden på skolan så är det svårt att gå igenom allt. Så detta inlägg får bli lite småflummigt!
 
Först och främst kan jag börja med att säga att jag stortrivs här i denna stad! Allting känns så jävla naturligt bara. Har fått in en bra vardagsrutin liksom. Allt är som pusselbitar som faller på plats var dag. Hade inte kunnat bo med någon bättre än Freja heller. Känns verkligen skönt att bo med någon som är rätt lik en själv,fast lite renligare..haha ;)
 
Skolan är bäst. Har lärt mig otroligt mycket på så kort tid! Det pg.a lärarna givetvis,dom är underbara. Det är mycket att ta in och man sliter sig i håret redan nu och blir helt tokig ibland. MEN har ju lärt mig det bästa knepet;ALDRIG tänka så mycket,det är bara köra. Blir alltid bäst. Då fungerar kroppen och knoppen som bäst liksom. Sen är jag så glad att klassen redan är som en familj. Vi hjälper och stöttar varandra så bra redan. Ingen tvekan på att det kommer funka hur bra som helst! Kände direkt hur bra jag klicka med vissa. Känns så bra att umgås med folk som har samma passion i livet som en själv. Och som även är lika framåt,flummiga och raka.
 
Tänkte lägga upp lite bilder här under månadens gång;
 






Tackåhej sålänge :)
 
 

Loyyes

Följ mig och mitt liv genom min drömresa om att bli frisör!

RSS 2.0