Ombre!

Det är så sjukt kul i skolan nu och dagarna går så galet fort! Är på salongen 3 dagar av 4 i veckan nu och har kunder nästan hela tiden! Det är ju helt galet vad vi lärt oss mycket på så kort tid.. men aaah,jag njuter varje bråkdel sekund :)
 
Idag kom fina Ida och modellade lite för mig. Så kul för jag hade inte träffat henne på nästan 2 år,och hon hade heller inte gjort något med sitt hår på den tiden heller..,haha,så det blev en liten rolig utmaning!
Såhär såg hon då ut när hon kom. Självblekt rätt så slitet hår,med en ganska så lång utväxt. Det tog vi tag i och mörkade ned hennes botten med två steg och tog en silver-maskinpackning i topparna för att få bort de värsta utav den gul/orange färgen.
 
Resultatet;
TADAAA. En såkallad ombre då som de flesta med långt hår vill ha nu förtiden ;) Så jag såg till att "sudda" ut färgen noggrant och även se till att spara lite mer utav det ljusa i främre delen. Sen kapade jag av håret en bit. Fräscht! Mitt lilla frisörhjärta njuter varje gång jag klipper av kluvna ledsna toppar!

Egen hårvård 1!

Aaaah,förlåt för sämsta uppdateringen! Så typiskt mig att syssla med annat utom bloggen likzåm ;) Vart full rulle! MEN iallafall.. i fredags hade vi såkallad "egen hårvård". Det är en lyxdag då vi i klassen får klippa&färga varandra hår precis hur vi vill.  Kan vara den mest roligaste och viktigaste dagen för oss egentligen. Då vi helt enkelt bara får gå lös! Så kul med eftersom de flesta av oss i klassen är rätt så crazy och öppna för nåt nytt!
 
Jag fick då äran att färga en såkallad ombre på kära J. Hon har nästan alltid haft sitt platinablonda svall,som är väldigt fint,men som hon nu är lite trött på. Så denna utmaningen fick jag.. och jag kan ju säga att det va då inte det lättaste man gjort. Att färga ett blekt hår är ganska så svårt,så vi fick göra om det 2 ggr ;) MEN,slutresultatet blev riktigt bra!
 
 
 
 
Sådärja! :) såg rätt så naturligt och fräscht ut till slut!
 
 
 .. Själv så blev man blond ;) 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Första riktiga kunden!

Det är idag som jag förstod hur verkligt detta är. Man har levt lite som en bubbla nu första perioden. Läst in kemi,hårtyper,färger och lekt med dockor och då även haft dit vänner som ställt upp och modellat.
Men idag hade vi våra första riktiga kunder som kom dit och bokat tid! Haha,man låter som en liten fjant men det är ju stort på nåt sätt. Jag tycker ju det är så jävla kuuuul!
 
Den kunden jag fick idag var en jättegullig tjej som hade långt fint hår,nästan ned till rumpan. Detta ville hon då klippa axellångt. Helt galet ändå. Tjejer drömmer om den längd på håret.. men hon ville iskallt kapa av det. Helt rätt tycker jag! :) Så jag klippte en jättefin axellängd helt rakt av. Det blev så fint och hon blev så nöjd!
 
Det är ju verkligen nu det allra roligaste börjar! Kommer ta emot kunder nu 3 ggr i veckan framöver och det ska bli så kul! Nu man lär sig som mest :)
 
 
Så när kunderna gått så övade vi på flät-teknik. Här blev mitt lite slarvigt men ändå helt okej resultat!
 
 
 

Homepardey

Chenna.
 
Haft en helg hemma i älskade Borran. Även fast jag stortrivs här i Göteborg så är det såklart alltid skönt att komma hem. Sen har jag den turen som har vänner som låter mig bo hos dom. Hoppar runt lite..undra vem som får äran nästa gång ;) Taaaack Emma,Serena&Richard för ni orkat med mig,haha. 
 
.. Iallafall! Igår var det sexparty på schemat! (De som inte vet vad det är,så är det alltså ett homeparty när en tjej kommer med en stor resväska full med sexleksaker som hon då ska prata om och sälja till de som vill köpa. Här är en länk till de som kom till oss! )Jag har vart svinpepp ända sen inbjudan kom. Tycker sånt galet är så jävla kul! Ta och klämma och känna på allt typ. Crazy lady. Och ja,det blev riktigt lyckat! Är man ett gäng på 15 pers med killar&tjejer runt 23-25 åldern så kan det ju inte bli annat än bra liksom. Blev en heeeel del frågor och skratt vill jag lova. Så tack för den kvällen! Slutade med utgång och en grym fyllehicka på vägen hem..
 
 
 

Uppsättningsdag :)

Aaah,hela klassen har varit helt lyrisk idag! När vi fick reda på att vi skulle lära oss uppsättningsknep och flätor idag så klappade alla händerna typ,haha! Men åh,det är ju så kul! Finns så mycket kul och fint man kan göra. Allt man behöver är att kunna grunderna lätt och använda sin galna fantasi så är det bara börja forma sen!
 
Vi fick en uppsättning som alla skulle göra. Men det behövde inte vara precis,så vi fick leka av oss lite med. Och det var verkligen så kul att se hur olika alla hade gjort! Alla har ju sina olika smaker och stilar,så det bästa är ju att man lär sig så mycket av varandra med.
 
 
Här ser ni min. Nere till höger kan ni se en del av duktiga Johannas! Gå in och kika på hennes sida med vettja :) Men ja,jag gick ju totalt lös på min uppsättning. När jag väl sätter igång så kan jag inte sluta. Får nya ideér på vägen som jag vill göra på en gång och det kan bli för mycket ibland. Alldeles för ivrig tjej ;) Men för att vara allra första gången så får den va helt okej! Nästa gång blir det bättre...sen ännu bättre ooooch sen bäst efter typ 350ggr. Japp.
 
Här har ni allas uppsättningar! :)
 
/aspepptjej89
 
 

Skjut mig.

Jag har tagit min träning till en helt ny nivå och börjat gå på en hel del pass i veckan istället för att köra styrke hela tiden. Man vill ju inte bli biffen liksom..Så jag kan ju säga som såååå att min kropp idag är helt mörbultad. Körde dubbelpass igår. På morgonen sprang jag först 5 km på bandet och sen köttade benen;utfall,knäböj och även en del rygg,biceps och mage. SEN på kvällen fick jag för mig att köra bodybombat.. vilket är typ det sjukaste passet. Svettas som en jävla gris. Kan knappt se typ för det bara rinner.. haha! Men sjukt bra!
 
....sååå atteee... idag kan jag inte gå. MEN,skit i det tänkte jag och körde ett bodypump-pass...
 
....såååååååååååååå aatteeeeee imorgon kommer jag inte komma upp ur sängen. MEN,det e la gött.
 
 
Ja,annars då?

Weeeej

Haha,jag är så jävla glad just nu! Äntligen fixat praktikplats!
Detta har liksom varit lite som en sån grejj som man skjutit upp på för man vart så löjlig. Men nä,idag när jag vakna så var jag så jävla pepp! Hade riktat in mig på en salong jag gått förbi alldeles för många gånger här nån gata upp ifrån jag bor. Kollat in och tänkt att häääär skulle jag kunna tänka mig att vara!.. men aldrig fått tummen ur att gå in och fråga. SÅ,idag gick jag med bestämda steg in och det största smilet jag kan få och sa "HEJ,här skulle jag vilja ha min praktik!". Haha! Hur sjukt är det inte att jag fick på första försöket?! Var ju beredd på att jag skulle kämpa lite.. men jaha,då var det helt enkelt så att jag skulle vara där! Ödet it is,eller hur ;)
 
Så på måndag har jag min första dag på salongen! Ska bli så kul! Kommer suga in all kunskap jag bara kan!
 
Ni kan klicka på bilden så kommer ni till salongens hemsida :)

Slösöndag

Hola.
 
Har nog haft den slöaste söndagen någonsin! Kan vart så att min kombos bakishet smittade av sig på mig. Inte ok. För jag tog det faktiskt relativt lugnt igår ;) Men det är rätt bra för då är jag pigg imorgon då jag ska ut på stan och leka praktikplats! Har hittat några salonger jag verkligen skulle vilja vara på.. så det är bara koppla på charmen och köra!
 
 
 

Min 3e modell!

Hade min 3e modell idag! I 3 veckor har vi nu haft vänner/familj/bekanta.. ja,ni fattar..som har kommit som modell då. Detta är för vi ska komma in i att kunna ta "riktiga" kunder sen :) Nu var detta sista fredagen så nästa gång börjar vi på riktigt! Jag är så pepp! :D
 
..Så ring in och boka nu om ni vill fräsha upp er inför hösten! :) 031-13 66 80 Ni kan specialboka om ni vill att jag ska fixa er,annars gör nån av mina duktiga klasskamrater det!
 
Här har vi då Linas hår som jag fixade idag! Eftersom vi bara börjat lite lätt med folieslingor i skolan,så valde vi att bleka hennes utväxt med hätta.. vilket egentligen inte är det bästa alternativet då. Men det fick gå! Det är ju alldeles för långt för att göra det med hätta egentligen nämligen. Så det trasslade en del :( Så det är ju inte att rekommendera att använda hätta när det är längre än till axlarna.. och speciellt inte blekt hår för det trasslar ju sig så galet lätt.
MEN,klart vi löste detta! Även fast det slutade med att vi stod 3 pers runt henne och kamma som tokar,haha! Stackarn. Fast resultatet blev ju toppen! Slingorna fick en jämn färg iallafall och det var ju huvudsaken :) Sen klippte jag även bort det allra värsta på längderna. Blev direkt mycket fräshare! Hon är nöjd-jag är nöjd!
 
NU är det fredag! Tjejkväll it is!
 
 
 
 
 

Dagens fläta..

Är lite inne i nån flätperiod.. vill lära mig alla sorter! Min klasskompis här får stå ut med att jag pillar i hennes hår på rasterna ;) Får se vad det blir för nåt nästa gång..

Hårologi

I vår salong på skolan säljer vi produkter från två olika märken; Maria Nila&Hårologi. Maria Nila hade vi en liten utbilning om för nån vecka sen nu. Idag lärde vi oss om Hårologi!
 
Det som är så bra med detta märke är att alla produkter är speciellt utvalda till just din hårtyp. Det finns "FIL"-produkter för de som har tunna/fina hårstrån. Oftast tillämpade för oss som har ett typiskt skandinaviskt hår. Sen finns det "FOB"-produkterna för de som har mer grövre hårstrån som har svårare att ta till sig fukt.
 
För att kunna sälja dessa produkter så bör man vara "Hårolog". Det finns utbildningar för detta och när man väl kommit ut på salong så får man sitt diplom! Det är verkligen toppen att kunna detta,då det finns många som är lite vilsna när det kommer till vad de ska använda för schampo&balsam. Speciellt för svårhanterligt hår. Då kan man testa om man är FIL/FOB och kan då kolla ut vilka produkter som är till för just dig. Sen får man aldrig glömma sin hårbotten. Har man problem med den så har hårologi de bästa produkterna för att kunna lösa det.
För att kolla upp vad som passar dig så klipper av ett hårstrå vid ett parti på huvudet där det brukar vara som slitnast. Oftast på sidan av skallen. Hårstråt sätter man då på en liten maskin som sedan räknas ut vad du har för värden. Hur bra!?
 
 
Vi kommer alltså bli Hårologer! :) Klicka på bilden för att komma till deras hemsida!
 
Sjukt värt att gå in och kolla faktiskt,för dom har inte bara hårprodukter utan även mycket annat så som toppenvitaminer som är super för hela familjen! Även proteinpulver för er som tränar och håller igång en del! 100% protein! Värsta bra ;)
 

Flätaflätor

 
Man måsteeee verkligen ööööövaaaa hela tiden för att bli bäst. Det går inte annars. Tålamod är så sjukt viktigt i denna bransh! Ge fan aldrig upp. Du kan aldrig skylla på någon annan när resultatet sen inte blev som du tänkt. Men du måste våga misslyckas och ligga på botten med...,för att sen ta sig uppåt och va starkare och bättre än nånsin! :)

Foliejao

Hejjjjjj.
 
Idag gjorde jag mina allra första blekta folieslingor!.. På dockan på alltså. Pilligt men kul! Det är verkligen en sån sak som det bara är att öva öva öva tills det sätter sig. Gäller att tänka till ordentligt för att få ett snyggt resultat! Man kan verkligen leka med det på så sjukt många olika sätt.
 
 
 
 
Nu gjorde jag som så att jag valde att spara mörk lugg och ha en tjockare ljus slinga där fram och "vävda" slingor där bak. Resultatet blev att hon såg precis ut som våran gamla granne som var så jävla check å go å gla hela tiden... så jag blev mest arg. Men det fick gå!
 
 
 
 
 

Följ mig!

Följ min blogg med Bloglovin
 
Där kan ni följa mig,såååja.
 
 

Hairstyles

Jag har ju insett att jag aldrig någonsin kommer kunna bestämma vad jag passar bäst i när det kommer till hårstilar.
 
Kan ju säga som så att den här är gjort som en cirkel. Början är längst upp till vänster och slutar sedan med den nedanför. Bilden på mitten tog jag för typ 3 minuter sedan.. så sådär ser jag ut just exakt nu. Men säkert inte om 2 veckor..
 
Ett tips från mig till er är väl att verkligen avstå från ICA-färger och extensions. FYF*N vad mitt hår har fått ta mycket skit genom åren just för jag tyckt det vart så kul att ändra typ iallafall 1gång/månad. Det va inte snällt mot mina fjun på hjässan. Så ni ser ju.. jag fick klippa av skiten. TÄNK om jag låtit det va som jag hade där på första bilden.... täääänk om. Som tur är trivs jag rätt bra i det korta och nu är det ju fräschare än nånsin pg.a att jag varit väldigt snäll mot det.
 
Slitet hår som ni inte tagit hand om så väl går såklart att få det se finare ut med hjälp av feta inpackningar och glansiga oljer/spray. Men tänk på att håret är som hyn. Det går att sminka hyn så den också ser bra ut,fast i själva verket inte alls är så okej.
 
Det allra bästa man kan göra för att få fint,glansigt och tåligt hår är att äta nyttigt och bra. Mycket B-vitaminer,proteiner&kalcium! Då växer hårstråna ut fina och glada! Även dina naglar :)
(och är du rökare och anser att du har torrt och sprött hår...kanske dags att sluta då? Eftersom detta kan vara orsaken.)

Filip&Fredrik heeej

HAHA,jag dör. Filip&Fredrik har nu en tävling där man ska ha en bra motivering till varför dom ska kolla till dig och spela in en podcast.
 
..och eftersom jag älskar dom två så gjorde ju kära R en motivering till mig..aaah
 
 
Tror ni dom kommer?! ;)
 

Hårprodukter

Eftersom jag är en nörd när det kommer till hårprodukter så tänkte jag visa er vad det är jag använder och rekomendera lite!
 
När det kommer till hårprodukter har jag alltid varit ganska så noga så man inte slösar pengar på att köpa nån skit på ICA som ändå inte kommer ge nån så stor skillnad. Det finns säkert vissa som är bra inom den marknaden,men jag har inte riktigt känt att det lockat mig.
 
En sak jag lärt mig nu på skolan är att ett bra shampoo är betydligt mycket viktigare än balsam. Detta har man ju alltid trott varit tvärtom eftersom när man drar i balsamet i håret är då man upplever det mjuka och fina. MEN i själva verket är det så att det är schampot som tvättar rent och ser till så det blir en rätt PH till håret. Hårets PH-värde är 5,5 och har man då ett schampoo som är mer eller mindre än 5-6 så blir håret betydligt mycket mer sårbart och man får den där torra ytan.
Balsamet är sedan till för att ta bort det elektriska och självklart till att håret ska vara mer lätthanterligt. En bra inpackning är också viktigt. Se till att använda inpackning 1 gång i veckan,så blir håret glad! Just för att inpackningen tränger sig in där våra hårstrån behöver fettet som mest. Det är då vi får den fina glansiga ytan.
 
 
Jag använder nu dessa produkter från Grazette. Till vänster ser ni ett spraybalsam som doftar så gott så jag vill typ ha den runt mig typ jämt. I mitten ser ni en inpackning/balsam som ni ska ha i 1min. Den är så sjukt bra och håret blir verkligen bebis-lent. Sen har ni shampoot till höger som även det är helt toppen! Sen jag börja använda detta har mitt hår känts både mycket luftigare och fräshare. Sen doftar allt ananas och hur gott är inte det liksom?!
 
Salong eller t.ex lyko.se : Runt 120:-/st.
 
Sen har vi min favoritolja som doftar heeeeelt otroligt gott. Man vill bara smörja in hela kroppen eller typ äta upp den. Typ nån som mandelaktig lukt har den. Den är både återfuktande,värmeskyddande och skyndar på så håret torkar snabbare. Denna har jag nog haft nu i 1 år och har ändå hälften kvar (!)
 
Salong eller t.ex vackerstore.se: ca. 149:-
 
En rootlifter från Maria Nila. Rootlifters finns som både flytande och fast form. Denna är lite mousseliknande som man då sprayar i benor där du vill ha din volym. Se sedan till att "föna upp" benan där du vill ha mest effekt. Denna är verkligen toppen!
 
Salong eller t.ex lyko.se: 169:-
 
Sen har vi ju då något jag inte kan leva utan- torrschampoo! Jag försöker verkligen vänja mitt hår att inte tvätta det varje dag. Då är ju detta verkligen det bästa som skapats. Denna är helt ny i kollektionen Kolorit för Maria Nila så har bara hunnit testa den några gånger. Men jag är nöjd! Inte lite "vit" som vissa andra torrschampon brukar vara. Tråkigt för oss med lite mörkare hår.
 
Salong eller t.ex lyko.se: ca.129:-
 
...SÅÅÅ då kan jag ju lika gärna tipsa om min favvo! Detta torrschampoo har jag blivit helt beroende av. Har nog aldrig haft något bättre faktiskt.. och då har jag testat många! Just för dom som har lite slingor i brunt hår eller lite halvblonda så är denna perfekt! Ser riktigt fräscht ut och blir inte sådär svårhanterligt och torrt som det lätt kan bli annars.
 
Kicks: ca 70:-
 
 
 
 
 
Ja,alltså.. jag skulle kunna fortsätta med ett sånthär inlägg i timmar! Här ovanför ser ni bara lite utav min godishörna liksom ;) Hoppas ni fick lite inspo iallafall! Tackåhej sålänge!
 

Loyyes

Följ mig och mitt liv genom min drömresa om att bli frisör!

RSS 2.0